zomerradio

Zomer op Radio Gelderland

De hele maand augustus staat Radio Gelderland in het teken van een zomer dichtbij huis. Lees hieronder de special zomeracties.

Stuur ons een kaartje

Stuur ons een kaartje met jouw vakantieverhaal en win een zomerpakket! Van 27 juli tot en met 30 augustus kun je Omroep Gelderland een ansichtkaart sturen met een verhaal over jouw vakantie, of met een groet naar je favoriete radiopresentator. Onze presentatoren sturen je graag een kaartje terug, mocht je dat leuk vinden! Heb je een mooi verhaal? Dan zou het zo maar kunnen zijn dat jouw tekst wordt voorgelezen op de radio, of dat je wordt opgebeld om jouw verhaal in de uitzending te vertellen. De leukste verhalen maken daarnaast kans op een Omroep Gelderland zomerpakket.

Dus: ben jij op vakantie in eigen land en wil je graag de mooie plek delen waar je bent (geweest), of heb je op vakantie iets bijzonders of leuks meegemaakt? Zet het op een ansichtkaart! Vergeet niet jouw naam, (eventueel) telefoonnummer en adres erbij te zetten. Je kunt jouw kaart sturen naar:

Omroep Gelderland
t.a.v. Zomerradio
Rosendaalseweg 704
6824 KV Arnhem

Het mooiste plekje van Gelderland

Omroep Gelderland gaat op zoek naar het mooiste plekje van Gelderland. Er is voor iedere Gelderlander vast zo'n plek waarvan je zegt: Het is hier zó verschrikkelijk mooi, daar hoef ik helemaal niet voor op vakantie! Die plekjes zoeken wij. Iedereen mag daarom een foto insturen van zijn of haar mooiste plekje. Dat kan dat kasteel zijn waar je je in de Middeleeuwen waant, het Klompenpad bij jou in de buurt,of die kolk waar jij en je partner elkaar voor het eerst gezoend hebben. In het radioprogramma Lunchpauze van Irene ten Voorde hoor je vanaf 13 juli elke dag rond 13.45 uur al mooie plekken voorbij komen.

Tijdens Zomer in Gelderland (vanaf 3 augustus) komen we in 20 plaatsen. Van deze plaatsen weten we al de voorkeur van de inwoners voor het mooiste plekje. De radioverslaggevers bezoeken die plekken in elk geval tijdens Zomer in Gelderland van 3 t/m 28 augustus. Maar iedereen mag meedoen! Uiteindelijk maken we een eerste selectie en mag het publiek uiteindelijk de mooiste plek van Gelderland kiezen.

Wat moet je dus doen? Ga naar de Facebookpagina van Zomer in Gelderland en plaats daar een foto van jouw mooiste plek van Gelderland.

Vakantiebandje 

Het zomerse item Vakantiebandje kun je horen in de show van Eric van den Berg. We gaan namelijk op zoek naar jouw favoriete vakantienummer. Welke herinnering heb jij hierbij? De favoriete nummers mogen doorgegeven worden via radio@gld.nl of via WhatsApp: 06-220 543 52. Uiteindelijk verzamelen we alle verzoekjes en roepen daarmee de ‘dag van het vakantiebandje’ in het leven. De dag waarop we alle verzoekjes nog één keer laten horen. Je kunt het item Vakantiebandje vanaf 13 juli horen bij Gelderland Muziekland.