Wij zijn Europa

Op donderdag 18 april gaat het nieuwe programma Wij zijn Europa van start bij Omroep Gelderland. Wij zijn Europa laat zien wat de impact van het Europees Parlement is op het dagelijks leven van de mensen in Europa. Daarbij staan de Europese Verkiezingen van 2019 centraal. Wat betekenen deze verkiezingen voor de inwoners in het Duits-Nederlands grensgebied?

In iedere aflevering duiken we in het leven van een inwoner uit het Nederlands-Duitse grensgebied. Hier wonen en werken mensen met verschillende nationaliteiten. Daarbij ontdekken we hoe de omgeving van deze bewoners eruit ziet en hoe zij het leven ervaren als Europese burgers in een Europese regio. Hun levens laten zien welke impact de Europese Verkiezingen hebben op het dagelijks leven, zowel op persoonlijk als zakelijk en politiek gebied.

Wij zijn Europa wordt een serie met persoonlijke tv-portretten van de Europese bevolking uit alle 27 lidstaten die leven in het Duits-Nederlands grensgebied. Het programma richt zich op hun houding tegenover de EU in het algemeen en de Europese verkiezingen in het bijzonder: wat verwachten zij van de vertegenwoordigers uit het Europees Parlement en in welk opzicht speelt Europa een rol in hun dagelijks leven daarbuiten?

De politieke serie Wij zijn Europa is te zien vanaf 18 april bij Omroep Gelderland.