Wij zijn Europa

Een programma dat zich richt op de impact en relevantie van het Europees Parlement op het dagelijks leven in een Europese regio. In het bijzonder over het belang van de Europese Verkiezingen van 2019 voor iedereen die in het Duits-Nederlands grensgebied woont.

Elke aflevering zal zich richten op een EU-burger van een van de 27 lidstaten. Het Nederlands-Duitse grensgebied wordt gekenmerkt door de internationale bevolking; mensen van alle nationaliteiten wonen en werken hier. Door te focussen op hun omgeving en hun ervaring als Europese burgers in een Europese regio, zal het duidelijk worden dat deelname aan de Europese Verkiezingen impact heeft op het dagelijks leven, zowel persoonlijk, professioneel als politiek.

Met andere woorden: "Gesichter Europas” wordt een serie met persoonlijke tv-portretten van de Europese bevolking uit alle 27 lidstaten die leven in het Duits-Nederlands grensgebied. Het programma richt zich op hun houding tegenover de EU in het algemeen en de Europese verkiezingen in het bijzonder: wat verwachten zij van de vertegenwoordigers uit het Europees Parlement en in welk opzicht speelt Europa een rol in hun dagelijks leven daarbuiten?

De politieke serie Wij zijn Europa is te zien vanaf maart 2019 bij Omroep Gelderland.