Irene ten Voorde

Irene ten Voorde

Irene ten Voorde is presentator en verslaggever bij Omroep Gelderland.

Geboren in Rotterdam, overal en nergens gewoond (onder meer op Curaçao), maar sinds een jaar of 20 woonachtig in de hoofdstad van Gelderland. Irene heeft drie kinderen en werkt sinds 1992 bij de Omroep Gelderland.

Irene ten Voorde is destijds begonnen bij radio en maakte later de overstap naar TV.  Ze maakte jarenlang met Rob Kleijs het consumentenprogramma Hallo Gelderland. Ze werkte ook mee aan programma’s als Trots op Gelderland, de verkiezing van de Gelderse ondernemer van het jaar en het quizprogramma ‘Break the news’.

Tegenwoordig werkt Irene zowel voor tv als radio: ze presenteert het nieuwsprogramma GLD Vandaag en de radioprogramma De Week van Gelderland.

“Nu heb ik de allermooiste mix. Op vrijdag maken we De Week van Gelderland en mag ik de radiopresentatie doen. In 3 uur nemen we de week door. Er is muziek en we interviewen gasten. Erg leuk om te doen. In combinatie met mijn werk voor tv een prachtig pakket waar ik met plezier aan werk. De diversiteit van onze mooie provincie, de mensen die er wonen, dat maakt dat ik geen dag met tegenzin aan het werk ga!”