Erik van der Pol

Erik van der Pol

Erik van der Pol is presentator van GLD Vandaag, iedere dag om 18.00 uur, en verslaggever bij TV Gelderland.

Erik begon in 1990 bij de radiopoot van Omroep Gelderland. Daarvoor werkte hij een aantal jaren bij huis-aan-huis-bladen en bij dagblad De Gelderlander. Toen hij de overstap naar radio maakte was dat aanvankelijk als bureauredacteur op de redactie in Tiel. Al snel nam hij daar zijn oude vak van verslaggever weer op.

Na jaren het nieuws in het rivierenland gevolgd te hebben ging Erik in 1998 naar Arnhem om daar voor Radio en TV Gelderland als provincieverslaggever aan de slag te gaan. In die periode was Erik ook één van de vaste presentatoren van `Het Gesprek van de Dag’, een dagelijks discussieprogramma op de radio. Vanaf 1998 werkt Erik dus zowel voor radio als tv. De laatste jaren is dat vooral tv geworden. Als presentator werkte Erik ook mee aan het programma Actueel en Alles uit de kast waarin de achtergronden bij het nieuws belicht werden.

Naast het nieuws presenteert hij ook speciale producties als `De Stem van Gelderland’, live verkiezingsuitzendingen, `10 jaar TV Gelderland’ , fruitcorsospecials en In Gelderland Live op zondagochtend.