Nieuws

Merab Jordania weg als voorzitter Vitesse

ARNHEM - Merab Jordania is weg als voorzitter van Vitesse.
Hij wordt opgevolgd door Bert Roetert, die de nieuwe Raad van Commissarissen zal gaan leiden.
Jordania wil zelf niet reageren op zijn gedwongen vertrek bij de Arnhemse koploper. Via een persbericht laat de Georgiër weten dat Vitesse op dit moment ondernemerschap nodig heeft en dat hij Roetert daarvoor de juiste persoon op de juiste plaats acht.
'Vitesse heeft op dit moment ondernemerschap nodig. Bert beschikt over een grote ondernemersgeest en de kwaliteit om mensen te binden en te enthousiasmeren. Bovendien kent hij de club van haver tot gort. Hij kan als geen ander helpen een gevoel van verbondenheid en trots op te bouwen voor Vitesse. Ik wens de nieuwe RvC veel succes en zal de ontwikkelingen van de club met meer dan gewone belangstelling blijven volgen', aldus de voormalige clubbaas van Vitesse.
Anderhalve maand geleden werd Jordania als aandeelhouder ook al aan de kant gezet ten faveure van de Russische miljardair Aleksandr Chigirinskiy. Jordania zou zwaar aangeslagen zijn dat hij niet langer aan Vitesse is verbonden. Volgens ingewijden is "Merab helemaal de weg kwijt" door zijn gedwongen vertrek bij de club.