Nieuws

Tot 18 jaar cel voor moord Nijkamp

Tot 18 jaar cel voor moord Nijkamp
De man die 21 juni 2007 de Apeldoornse zakenman Gert Nijkamp doodschoot, is ook in hoger beroep tot 18 jaar cel veroordeeld.
ARNHEM - De man die 21 juni 2007 de Apeldoornse zakenman Gert Nijkamp doodschoot, is ook in hoger beroep tot 18 jaar cel veroordeeld.
De man die opdracht gaf voor de moord kreeg ook 18 jaar cel, een handlanger 16 jaar.
Nijkamp werd doodgeschoten toen hij zijn zoontje naar school bracht. Diverse ouders zagen het gebeuren. De schutter zegt dat hij in opdracht heeft gehandeld en dat hij geen idee heeft wat het motief voor de moord zou kunnen zijn. Hij kreeg 10.000 euro voor de moord.
De opdrachtgever werd eerder door de rechtbank tot 20 jaar cel veroordeeld. De handlanger kreeg toen 17 jaar cel. De twee gingen tegen die uitspraak in beroep.
Het hof sluit niet uit dat de opdrachtgever en zijn handlanger de opdracht van een ander kregen. Het Openbaar Ministerie was dat ook lange tijd van mening, maar bestempelde de hoofdverdachte later als de bedenker van de moord. Maar daarvoor heeft het hof geen aanwijzingen. Het OM eiste in hoger beroep tegen de hoofdverdachte 24 jaar, tegen de handlanger 18 jaar cel.

Zie ook: