Nieuws

Steekpartij: 14-jarige aangezet tot moord

ARNHEM - De 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel die vastzit voor het neersteken van een 15-jarig meisje in Arnhem is tot zijn daad aangezet door de andere verdachte, een 17-jarige Rotterdammer.
Dat meldt de politie. De 17-jarige is vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie houdt rekening met meer aanhoudingen.
Het meisje lag sinds het fatale incident in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze werd vanwege de ernst van haar verwondingen al die tijd slapend gehouden.
 
Omwonenden branden kaarsen bij de woning van het slachtoffer.
Omwonenden hebben donderdagavond uit respect voor het slachtoffer en haar familie kaarsen gebrand voor de woning waar het drama zaterdag plaatsvond. Het nieuws over het overlijden van het slachtoffer heeft op internet een stroom van reacties op gang gebracht.

Vader

De vader van het meisje raakte ook gewond. Hij is buiten levensgevaar.

Verdachten

De politie hield kort na de steekpartij een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aan. Dinsdag kwam daar een tweede verdachte bij, een 17-jarige Rotterdammer. Ook de vader van het meisje raakte gewond bij de steekpartij. De politie doet in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen over de zaak.

Bij het Lorentz hangt de vlag halfstok.

School

Op het Lorentz Lyceum in Arnhem, waar het meisje op school zat, is een stilteplek ingericht met een foto van haar. Ook ligt er een condoleanceregister en er is een minuut stilte in acht genomen. De leerlingen worden opgevangen.

De school heeft een stilteplek ingericht voor de vermoorde leerlinge.

Reactie burgemeester Krikke van Arnhem

"Het is tragisch dat aan dit jonge leven op deze verschrikkelijke manier een einde is gekomen. Ik leef mee met de ouders die dit grote verlies moeten dragen. Ook naar verdere familie, vrienden en klasgenoten gaan mijn gedachten uit."

Eerdere berichtgeving: