Nieuws

Gestolen straaljager Deelen is terecht

Gestolen straaljager Deelen is terecht
De straaljager die twee weken geleden is gestolen bij Museum Vliegbasis Deelen is terecht.Het schaalmodel dook op in het Drentse Vledder.
VLEDDER - De straaljager die twee weken geleden is gestolen bij Museum Vliegbasis Deelen is terecht.Het schaalmodel dook op in het Drentse Vledder.
Het 600 kilo zware schaalmodel van een F104 Starfighter is meegenomen door oudejaarsvereniging De Oliebol. Het gaat om een traditionele nieuwjaarsstunt. De vereniging wil "door de inzet van luchtsteun" aandacht vragen voor het tekort aan starterswoningen in hun dorp.


Het museum ging al uit van een grap, omdat de dieven een briefje hadden achtergelaten met de tekst “Vlieg er eens uit. Tot volgend jaar!"
De straaljager is tijdens het nieuwjaarsfeest aan de inwoners getoond. Maandag komt het vliegtuig weer terug bij de eigenaar.
De Oliebol haalde de afgelopen jaren vaker stunts uit. Zo nam de vereniging, waarvan alleen vrijgezellen lid zijn, onder meer het beeld van Paulus de Boskabouter weg uit het Gravinnenbos in Arnhem.  

Eerdere berichtgeving: