De Regionale Mediaraad van Omroep Gelderland zoekt drie leden (m/v) voor de volgende stromingen:

• Onderwijs
• Sport
• Ouderen

Omroep Gelderland is de publieke regionale omroep voor de grootste provincie van Nederland. Radio Gelderland behoort tot de best beluisterde zenders van Gelderland. TV Gelderland trekt elke dag zo’n 250.000 kijkers en onze online kanalen (website, app en social media) worden zeer goed bezocht en hoog gewaardeerd. 

Bij wet is geregeld dat iedere publieke omroep een Mediaraad heeft. De Mediaraad bekijkt, weegt, toetst en evalueert het vastgestelde beleid en kijkt of het aanbod van de omroep aansluit bij de ontwikkelingen in de samenleving. De Mediaraad is betrokken bij wat Omroep Gelderland doet en vertegenwoordigt alle geografische regio’s en verschillende doelgroepen in de provincie.  

Als lid van de Mediaraad woon je in Gelderland en volg je het media-aanbod van Omroep Gelderland actief, zowel online als op radio en tv. Je verdiept je in het mediabeleid en de programmering op hoofdlijnen. Je neemt samen met de andere leden tenminste 3 maal per jaar deel aan bijeenkomsten met de hoofdredactie van Omroep Gelderland. Je bent geïnteresseerd in het medialandschap en snapt wat het belang daarvan is voor onze provincie. Je hebt een netwerk, bent nieuwsgierig, betrouwbaar, gaat een discussie niet uit de weg en bent besluitvaardig.

Vereisten
Om een goede afspiegeling te zijn van de regionale samenleving vertegenwoordigen de leden van de mediaraad ieder een specifieke stroming. Op dit moment is de Mediaraad op zoek naar drie kandidaten voor de stromingen ‘onderwijs’, ‘sport’ en ‘ouderen’. In verband met de wens om ook geografisch gezien een representatieve vertegenwoordiging te zijn, is de ideale kandidaat bij voorkeur woonachtig in Rivierenland of de Achterhoek.

Wil je graag meedenken en meepraten over het programmabeleid van Omroep Gelderland? Heb je aantoonbare kennis en ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen de stroming en ben je benaderbaar door mensen in deze stroming, dan komen we graag met je in contact.

Uitgebreide informatie over deze vrijwilligersfunctie en de Mediaraad kun je vinden op onze website. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen, dan kun je contact opnemen met Didy Kars via 026-3713770 (bereikbaar op di-wo-do).

De sollicitatie (CV en motivatiebrief) kun je per e-mail sturen aan dkars@gld.nl.