BuitenGewoon
Terugkijken

BuitenGewoon

16 juni 2018 17:20 - 17:45

BuitenGewoon dwaalt door het Paradijs, een aantal kleine landgoederen in de buurt van Barneveld. Deze oase te midden van het agrarisch land wordt gevoed door kwelwater van de Veluwe. En dat maakt dat er veel bijzondere soorten planten groeien. Maar het is ook een waar paradijs voor veel beschermde vogels en Harm vindt er zelfs een nestje kleine boomklevers, net uit het ei.

Vier seizoenen in de natuur 2

Vier seizoenen in de natuur 2

28 december 2023 17:15 - 17:45 In twee speciale afleveringen van BuitenGewoon kijken we terug op vier jaargetijden in de Gelderse natuur. Gepassioneerde vrijwilligers, een groots landschap en de meest wonderlijke planten en dieren die daarin leven. Spektakel in vier seizoenen, in het jaaroverzicht van BuitenGewoon.
Vier seizoenen in de natuur 1

Vier seizoenen in de natuur 1

27 december 2023 17:15 - 17:45 In twee speciale afleveringen van BuitenGewoon kijken we terug op vier jaargetijden in de Gelderse natuur. Gepassioneerde vrijwilligers, een groots landschap en de meest wonderlijke planten en dieren die daarin leven. Spektakel in vier seizoenen, in het jaaroverzicht van BuitenGewoon.
Rewilding Gelderland

Rewilding Gelderland

15 juli 2023 17:15 - 17:45 Nergens is ons landschap zo veranderd als langs onze grote rivieren. Uiterwaarden werden robuuster en bestand tegen hoog water. Weilanden met Hollandse koeien maakten plaats voor ruige natuur met grote grazers. Dat noemen ze tegenwoordig Rewilding. De Kleine Willemswaard nabij het stadscentrum van Tiel is één van de laatste gebieden langs de rivier die is verwilderd.
Vragender Veen

Vragender Veen

8 juli 2023 17:15 - 17:45 Ver in de Achterhoek vind je nog oude veengebieden. Het is natuur met een enorme soortenrijkdom die beschermd wordt door een eigen waterhuishouding zodat voedselrijk water uit de buurt niet het gebied in kan. BuitenGewoon gaat naar het Vragender Veen. Woest land waarin je zo maar kopje onder kan gaan in het zwarte water van het veen.