thumbnail
Deel 1

Helden van 2017

Uitzending van woensdag 27 december 2017 om 17:15

Meer info: http://gld.nl/cX7g

Views 812
Delen

Hans Spitsbaard won de finale van Heel Holland Bakt en dat zette zijn leven op zijn kop. Hoe voelt het voor deze nuchtere amateurbakker dat hij door velen wordt gezien als held?

Wethouder Harriët Tiemens kwam vanuit het niets op plaats 5 terecht van de Duurzame 100 vanwege haar 'strijd' voor een duurzaam en groen Nijmegen. Ze is daarmee een voorbeeld voor bestuurders in andere gemeenten.

De Syrische Loejein Al Rabeei, ze maakte indruk tijdens de Vierdaagse door haar krachtige pleidooi om haar niet als vluchteling te zien maar 'gewoon' als Loejein uit Elst. Hoe kijkt ze terug op alle aandacht die ze kreeg?

De 12-jarige Jules Schols werd een held doordat hij op Pinkpop het podium op werd gehaald door zijn eigen held, de zanger van Greenday. Hij speelde een stukje mee en mocht de gitaar houden. Jules is te gast en laat natuurlijk even horen hoe de gitaar klinkt.

Alle uitzendingen van 'Helden van 2017' worden op een bijzondere manier afgesloten. De veelgeprezen Barneveldse cabaretier Martijn Kardol vat de eerste uitzending op geheel eigen wijze samen.

Jan de Hoop en Sonja Booms kijken in het 4-delige eindejaarsprogramma 'Helden van 2017' samen met kleine en grote Gelderse helden terug op het jaar. Ze ontvangen gasten die dit jaar een voorbeeld waren voor anderen, mensen inspireerden met hun verhaal of voor een glimlach zorgden. Gasten die ieder op eigen wijze het verschil maakten, hoe klein soms ook.

'Helden van 2017' is van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december te zien bij Omroep Gelderland om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald).
De 'helden' waren ook te horen in het gelijknamige radioprogramma dat op eerste en tweede kerstdag werd uitgezonden tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Rob Kleijs is de presentator van dit programma.


Programmapagina