#DJ gezocht voor blinde Lukas
Karin van Peski is voor haar 10 jarige muzikale neefje uit Zutphen op zoek naar een DJ die een workshop zou kunnen geven en hem wegwijs kan maken in de dance muziek en de apparatuur die je hiervoor nodig hebt. Het zal wel een uitdaging voor Lukas worden omdat hij blind is, maar met het onvoorstelbare goede geheugen en gevoel voor muzikaliteit moet dit wel gaan lukken. Hij wordt in de familie al de nieuwe blinde Tiesto genoemd.

#Boomkervingen uit de WO gezocht
 
Bas Visscher is boomverzorger. Tijdens zijn werk komt hij soms bomen tegen met inkerving van boodschappen of tekens uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bomen fascineerde hem zo dat hij naar deze bomen onderzoek is gaan doen om achter het verhaal te komen van de inkerving.
Bij een inkerving staat soms de eenheid of divisie vermeld of een naam van de soldaat. Hij wil graag een oproep bij ons doen of er mensen zijn die bomen kennen met zo'n inkerving.
Sonja ontmoet Bas bij de ingang van Park de Hoge Veluwe waar een boom staat met de datum 8 mei 1945 en het Esdoornblad (teken van de Canadese vlag)  
Bas is heel benieuwd welke divisie hier gezeten heeft en hoort graag of mensen hier meer over weten
Verder is hij op zoek naar nog meer bomen in Gelderland waar een inkerving is die met de Tweede wereldoorlog te maken heeft.

#Gehoorapparaten en brillen gezocht
Jeannette Otemann reist 2 x per jaar naar Sri Lanka om mensen te helpen die in armoede leven en een lichamelijke, geestelijke of meervoudige beperking hebben. Zij verstrekt daar revalidatiemiddelen; rolstoelen, krukken, looprekken etc. die ze daar ter plekke koopt met geld van donateurs. Vanuit Nederland neemt zij elke reis ook een paar honderd brillen en gehoorapparaten mee. Voor de mensen daar is dit niet te betalen. De brillen en gehoorapparaten die zij meeneemt zijn vaak tweedehands maar het mogen natuurlijk ook nieuwe zijn. Jeannette maakt deze reis vanuit haar eigen opgezette Stichting Ayubowan Sri Lanka, die gevestigd is in Arnhem.
Afgelopen mei is Jeannette voor de 10e keer vertrokken naar Sri Lanka. Voordat ze vertrok heeft zij een oproep gedaan bij Gelderland helpt op radio en hier zijn ontzettend veel reacties op gekomen, er zijn meer dan 100 apparaten bij haar binnengekomen.

Gehoorapparaten in alle maten, sterkte en vormen. Nieuw of gebruikt alles wat het nog doet is welkom. Ook graag batterijen waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken wil ze graag meenemen.

#Kristalontvanger gezocht

Henk Dijkslag uit Heerde was op zoek naar een kristalontvanger die hij in de oorlog gebruikte om zijn omgeving van nieuwsberichten te voorzien vanuit Engeland .

Deze ontvanger werkte zonder stroom en bestond uit een kristal, een honingraat spoel en een koptelefoon en was door de Duitsers niet uit te peilen. Het gevaar zat in de antenne die vrij lang moest zijn, maar daar was wat op te vinden. Omdat Henk 89 is en hij de oorlog bewust heeft meegemaakt wordt hem wel eens gevraagd iets te vertellen over de oorlog. Alleen weet niemand wat een kristalontvanger is.
Na zijn oproep op radio kreeg Henk al snel een reactie binnen van Jacques Hermans mede oprichter van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio Jacques Hermans. Hij heeft ervoor kunnen zorgen dat Henk weer een kristalontvanger heeft.

# Bordspellen gezocht

Bordspellengroep "Jij bent" uit Zevenaar is op zoek naar verschillende bordspelen en speelmaatjes. Iedere donderdagavond wordt er gespeeld dit kan het spel van de maand zijn of een spel naar eigen keuze. Zoals Kolonisten van Katan en Carcassone

Programmapagina

Gelderland Helpt

Uitzending van zondag 17 september 2017 om 17:20

Views 456
Delen