thumbnail

De Week van Gelderland

Uitzending van vrijdag 14 februari 2020 om 17:20

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/week-van-gelderland

Views 0
Delen

Hoe bang moeten we volgens infectioloog Chantal Bleeker-Rovers zijn voor het coronavirus? Grote evenementen over de hele wereld worden afgelast, gaat dat in Nederland ook gebeuren? Sinds het coronavirus in China op is gedoken, hebben Chinezen in Nederland meer last van discriminatie. Dat ervaart ook Laiying Wang, geboren en getogen in Nederland en van Chinese afkomst.
Francesca Salamone neemt afscheid als directeur van PI Arnhem-Zuid, in de volksmond de Blue Band-gevangenis genoemd. Zij heeft de laatste jaren de gedetineerden die in de gevangenis zitten, zien veranderen. Er zitten steeds meer mensen met verslavingsproblematiek en/of een lichte verstandelijke beperking. Salamone start in maart als vestigingsdirecteur van de PI Nieuwersluis, een vrouwengevangenis.
Cabaret Superstar Sven Ratzke zingt David Bowie in zijn nieuwste show Where Are We Now. Hij treedt op over de hele wereld. Van Berlijn, naar New York en Melbourne. De komende drie maanden staat hij op de Nederlandse planken, voor zijn thuispubliek. Hij is onder meer te zien in Duiven, Ulft, Zevenaar, Arnhem en de stad waar hij opgroeide: Nijmegen.

Programmapagina