thumbnail

De Week van Gelderland

Uitzending van vrijdag 13 september 2019 om 17:20

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/week-van-gelderland

Views 221
Delen

Said Bouharrou, voorzitter Raad van Marokkaanse Moskeeën, is erg geschrokken van de lesstof op salafistische moskeescholen. Daar leren kinderen onder meer dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen, bleek uit onderzoek van Nieuwsuur en NRC Handelsblad. Sterre Koning uit Zutphen begon in Kinderen voor Kinderen, vertegenwoordigde Nederland tijdens het Junior Eurovisie Songfestival en haalde de halve finale van The Voice Kids. Dit najaar schittert ze in maar liefst 3 films, waaronder WhiteStar, van Britt Dekker.
Nijmeegse neuroloog en hoogleraar Bas Bloem doet baanbrekend onderzoek naar Parkinson. Uit zijn nieuwste studie blijkt dat parkinsonpatiënten gebaat zijn bij fietsen op een hometrainer met beeldscherm en software; exergaming.
Arjan Amin maakte samen met Elles Springs, Mark de Grauw, Wasim Arslan en George Konings een herdenkingslied over de slag om Arnhem. Amin werd geboren in Arnhem, met een Nederlandse moeder en een Irakees-Koerdische vader. Zijn vader vluchtte uit Irak en zijn moeder maakte als 10-jarig meisje de Slag om Arnhem mee. Inmiddels is Arjan's moeder, Diny van Veelen, 84 jaar. Zij schuift ook aan.

Programmapagina