thumbnail

De Week van Gelderland

Uitzending van vrijdag 8 februari 2019 om 17:20

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/week-van-gelderland

Views 1816
Delen

Eindeloos in een isoleercel opgesloten zitten, Sanne (18) en Jason (21) weten wat dat met je doet. Zij ondergingen deze en andere strafmaatregelen in gesloten jeugdinstellingen. Daar komen ze samen met promovenda Sophie van de Valk over vertellen. Van de Valk deed onderzoek naar repressieve straffen in de jeugdzorg en concludeerde dat jongeren vaak ten onrechte worden opgesloten in de isoleercel. Met ingang van 2021 mag dit niet meer, maar is dit verbod haalbaar?
Forensisch onderzoekster Henrieke Schoonekamp schrijft al sinds jaar en dag over ingrijpende en indrukwekkende ervaringen. Nu zijn 20 van haar verhalen gebundeld. Binnen de politie waren alle 1500 exemplaren in een keer uitverkocht.
Zaterdag worden de 65 sporters gepresenteerd die op 7 maart naar Abu Dhabi gaan voor de Special Olympics World Games. In ons mediacafé twee Gelderse deelnemers: Anna en Jelle.
Aan de sporttafel schrijver Marcel van Roosmalen over zijn boek 'Op pad met de dikke prins' en Dennis van Beukering, trainer van de Vitesse-jeugd onder 19.

Programmapagina