De Week van Gelderland

Uitzending van vrijdag 14 september 2018 om 17:20

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/week-van-gelderland

Views 900
Delen

Deze week staat ons mediacafé in het teken van:
Het Prinsjesfestival. Dat klinkt als carnaval, maar is 'het feest der democratie'. Een festival, in de week voor Prinsjesdag, waar elk jaar een andere provincie zich mag presenteren in de Hofstad en dit jaar is dat Gelderland. Maar wat is er voor onze mooie provincie te halen in Den Haag, welke Gelderse Topics komen daar aan bod?

In de sociëteit van Nieuwspoort vragen we het Gelders gedeputeerden, Gelderse tweede Kamerleden en Gelderse burgemeesters die vandaag allemaal in Den Haag zijn voor de intocht van de Prinsjesestafette.

- Met Jan Markink en Jaco Geurts praten we over het project Ariadne, dat misstanden op vakantieparken in Gelderland moet tegen gaan. Wat houdt het in en wat kan het kabinet daar aan doen?
- We maken een rondje langs (bijna) alle Gelderse Kamerleden. Hoe vergaat het ze in Den Haag en wat kunnen ze voor onze provincie betekenen?

- En we gaan het hebben over Regiodeals. Want het Rijk heeft een enveloppe met geld voor de regio's om zaken aan te pakken. Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de regio Achterhoek heeft een plan ingediend, maar er liggen nog 88 andere voorstellen uit het hele land. Wat maakt zijn deal nou uniek en heeft het kans van slagen?

Programmapagina