Artikel

De meest gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe app en website van Omroep Gelderland

ARNHEM - Omroep Gelderland heeft een nieuwe app en website. Met een compleet vernieuwd en fris uiterlijk kunnen we jou nog beter op de hoogte houden van het nieuws van dichtbij. We krijgen veel reacties op onze nieuwe app en website. De meest gestelde vragen beantwoorden we in dit artikel.
Heb je zelf een vraag? Of wil je ons laten weten wat er beter kan? Laat het ons weten. Mail je vraag of feedback naar laathetonsweten@gld.nl. We proberen alle mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

Wanneer ik de app open, zie ik helemaal geen veranderingen. Hoe kan dat?

Dit betekent dat je app nog niet is geüpdatet. Ga dus snel naar jouw app store en voer de update uit. Zodra de update heeft plaatsgevonden, kun je gebruikmaken van onze vernieuwde app. Je kunt de update hier vinden:

Waar zijn de vier regio’s gebleven?

Omdat we nieuws willen brengen uit jouw buurt, hebben we ervoor gekozen over te gaan naar acht verschillende regio’s: Arnhem en omstreken, Rijk van Nijmegen, Achterhoek, Gelderse Vallei, Rivierengebied, Stedendriehoek, Noord-Veluwe en Liemers. Je vindt de regio’s in het hoofdmenu door op ‘Regio’ te klikken.

Hoe kan ik notificaties instellen in de app?

Hiervoor ga je naar het ‘Meer’ menu rechtsonder in de app. Hier kun je de optie ‘Instellingen’ terugvinden. Zodra je hierop geklikt hebt, ga je naar de optie ‘Notificaties’.

Het lukt me niet om te swipen tussen de artikelen. Hoe kan dit?

Deze functie zit niet meer in onze mobiele website en app. Daardoor is het niet meer mogelijk om te swipen.

Waar kan ik live tv kijken?

Op de website vind je hiervoor een icoontje ‘Tv & Radio’ rechtsboven in de site. In de app vind je dit icoontje ook terug, alleen dan onderin het menu. Klik je hierop dan kom je op de pagina waar je de stream kunt aanzetten. Je kunt via deze pagina ook alle programma’s terugvinden die zijn uitgezonden en de gids inzien.
Waar kan ik live radio luisteren en kijken?
Op de website vind je hiervoor een icoontje 'Tv & Radio' rechtsboven in de site. In de app vind je dit icoontje ook terug, alleen dan onderin het menu. Klik je hierop dan kom je op de pagina met de TV stream. Klik daarboven op 'Radio'. Je komt nu bij de radio stream. Als je de stream aanklikt kun je direct naar Radio Gelderland luisteren. Wil je ook meekijken? Klik dan onder de stream op 'Kijk live'.

Kan ik een programma of uitzending terugkijken?

Zeker, daarvoor kun je rechtsboven op de website en onderin de app klikken op 'TV & Radio'. Je komt dan terecht op een pagina waar je de TV- of Radiogids kunt selecteren om de meest recente programma's terug te kijken. Onder het kopje 'TV-programma's' of 'Radioprogramma's' staan alle actuele programma's op alfabetische volgorde en kun je eveneens alle uitzendingen terugkijken of -luisteren.

Waar kan ik Teletekst vinden?

Op de vorige website was het mogelijk om Teletekst te raadplegen. In de nieuwe website kan dit helaas niet meer. Het nieuws dat voorheen op Teletekst stond, is sowieso altijd terug te vinden als nieuwsartikel op onze website en in onze app.

Ik wil graag de dark modus activeren in de app. Hoe doe ik dat?

Ga in de app naar ‘Instellingen’. Deze vind je in het ‘Meer’ menu, rechtsonder in de app. Klik binnen instellingen op ‘Donkere modus’ en zet de functie aan. De app wordt nu in dark modus weergegeven.

Waarom is er zoveel wit aan de zijkant van het beeld?

We hebben de nieuwe app en site tegelijk ontworpen. Bij het vormgeven zijn we uitgegaan van mobiel, omdat maar liefst 90 procent de Omroep Gelderland-lezers via mobiel het nieuws leest op de mobiele app of de mobiele website. Daardoor is de website op de laptop of desktop wat smaller.

Waarom kan ik sommige programma's niet meer terugzien of terugluisteren?

Dat komt omdat nog niet het hele archief op de nieuwe app en website staat. We zijn daarmee bezig. We hebben ervoor gekozen om eerst de huidige programma's aan te bieden. Vervolgens bieden we programma's aan uit het archief.

Ik wil iets kwijt over nieuwe app en website, kan dat?

Ja, dat waarderen we enorm! Je kunt een mail sturen naar laathetonsweten@gld.nl en ons vertellen wat er beter of anders kan. Geef daarbij aan of jouw opmerking gaat over web of app en welk apparaat je gebruikt. Die informatie hebben we nodig om met de feedback aan de slag te gaan.

Ik wil een correctie op een artikel sturen, kan dat?

Ja, dat kan. Alleen de werkwijze is anders dan voorheen. Onderaan het artikel kies je voor de optie e-mail, vervolgens wordt jouw mail geopend en verstuur je de correctie naar correctie@gld.nl. De mail komt dan bij de redactie terecht.