SteenGoed Challenge

Overal in onze provincie vinden we oude en/of leegstaande gebouwen met een rijk verleden maar zonder toekomst. Gebouwen met een verhaal, het verhaal van de mensen die er woonden of werkten; het verhaal van omwonenden uit dorp of stad waarvan het gebouw al vele jaren onlosmakelijk deel uitmaakt. Via verhalen van omwonenden, gebruikers en betrokkenen, geven we gebouwen een gezicht waardoor het unieke karakter in onder de aandacht wordt gebracht.

Challenge
De SteenGoed Challenge is een uniek initiatief van de Provincie Gelderland om met hulp van burgers en marktpartijen beeldbepalende locaties in dorpen en steden een nieuw perspectief te geven. De SteenGoed Challenge daagt Gelderlanders uit hun eigen gebouw voor te dragen voor een nieuwe duurzame toekomst.

Selectie

De SteenGoed Challenge is vanaf 2 februari te volgen bij Omroep Gelderland en wordt gepresenteerd door niemand minder dan Harm Edens.

Het programma brengt gebouwen in beeld met daarbij de weg naar behoud en een nieuwe bestemming. Tijdens de SteenGoed Challenge 2019 worden drie geselecteerde locaties onder de aandacht gebracht:

  • Het Juvenaat in Zevenaar: voormalig klooster en school
  • Kamp Teuge bij Vliegveld Teuge: bunkers vermomd als boerderijen, gebouwd door de Duitsers in de WOII, bewoond door Molukkers en nu gekraakt door kunstenaars en idealisten.
  • Coöperatie De Eendracht in Heerde, een boerencoöperatie langs het Apeldoorns kanaal

SteenGoed Challenge is vanaf zaterdag 2 februari te zien om 17.20 uur bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken kan ook via Uitzending Gemist. Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Gelderland.