Het Sinterklaasjournaal

De opnames voor het Sinterklaasjournaal van Elburg zijn weer begonnen. Het stadje heeft sinds 2015 een eigen journaal over de goedheiligman. Dit jaar is het Sinterklaasjournaal voor het eerst te zien bij Omroep Gelderland.

'Het idee ontstond ooit door de intocht. We hebben hier namelijk ieder jaar een hele mooie intocht en het leek ons leuk om daar ook een eigen journaal bij te hebben', vertelt Erik Land. Hij is een van de krachten achter het journaal.

Strijd om de beste banketpiet
Dit jaar heeft Het Sinterklaasjournaal “Heel Holland Bakt” als thema. Voor banketpiet gaat het helaas niet lukken om op tijd in Elburg aan te komen. Andere pieten gaan daarom onderling de strijd aan om de “banketpiet” van dit jaar te worden. Gaat het lukken om op tijd de juiste piet te vinden voor pakjesavond?

In totaal komen er tien afleveringen van het journaal. Het Elburger Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op basisscholen, bij de lokale omroep Loe en dit jaar ook bij Omroep Gelderland.

Het Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden in de aanloop naar de landelijke intocht van woensdag 14 november tot en met vrijdag 16 november. Het vervolg van het journaal is te zien van maandag 26 november t/m dinsdag 4 december, om 16.45 uur bij Omroep Gelderland.