Rinus

Rinus van Warven

07.00 uur tot 08.00 uur

Religie en levensbeschouwing, cultuur en ethiek, filosofie en spiritualiteit. Omroep Gelderland begint de zondagochtend op de radio met het programma Tendens. Het programma wordt gemaakt door trendwatcher en cultuurfilosoof drs. Rinus van Warven.

Zijn gasten gaan met Rinus in gesprek over tal van onderwerpen die te maken hebben met zingeving. Samengevat gaat het in de meeste gesprekken om de drie belangrijkste levensvragen:

  • Wie ben ik echt?
  • Wat is de juiste verhouding tot de wereld om me heen?
  • Hoe verhoud ik mij tot een mogelijke Hogere Macht of Bron van Leven?

De gesprekspartners in Tendens komen uit duizenden werelden: cultuur, media, sport, politiek, kerk, theater. Ze hebben verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Rinus gaat in gesprek met christenen, joden, moslims, humanisten, hindoes, boeddhisten, atheïsten, vrijmetselaars, rozenkruisers, theosofen en aanhangers van tal van andere stromingen. Hoe kijken zij tegen deze levensvragen aan?

Wilt u de programma's nog eens beluisteren. Ga dan uitzending gemist en zoek op de datum van de uitzending die u wilt beluisteren. U kunt in de onderstaande menu ook op een uitzending klikken. U vindt daar een link naar een lijst met uitzendingen.

Kent u een spannende gast? Laat het Rinus weten. Hij staat open voor suggesties: info@rinusvanwarven.nl.