thumbnail

De Week van Gelderland

Uitzending van vrijdag 4 oktober 2019 om 16:00

Meer info: https://www.omroepgelderland.nl/week-van-gelderland

Views 13
Delen

Het is niet meer na te gaan of er in 2001 daadwerkelijk mond- en klauwzeer (MKZ) was in Kootwijkerbroek. Drie gerenommeerde deskundigen oordelen dat er meerdere fouten zijn gemaakt bij de testen destijds. Dit staat in stukken die Omroep Gelderland in handen heeft. Hiermee lijken de boeren gelijk te krijgen in hun jarenlange strijd, in de volgens hen onterechte ruiming van tienduizenden dieren in Kootwijkerbroek en omgeving. Lau Jansen van Stichting Onderzoek MKZ-crisis Kootwijkerbroek woonde tijdens de uitbraak in het dorp en zag wat het deed met de inwoners. Hij treedt in de juridische zaken op als deskundige van de Kootwijkerbroekers.
Sifan Hassan beleeft een gouden week met een grauw randje. Ze won goud op de 10.000 meter tijdens het WK in Doha, Qatar, en plaatste zich voor de finale van de 1500 meter aanstaande zaterdag. Tegelijkertijd werd haar coach, Alberto Salazar, voor vier jaar geschorst door het Amerikaanse antidopingagentschap. Salazar zou zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere dopingovertredingen. Honoré Hoedt is de voormalige trainer van Sifan Hassan en onder zijn vleugels werd zij een wereldtopper. De grootste angst van veel ouders is het verliezen van een kind. Maar wat als je een zwaar gehandicapt kind hebt en je je kind niet alleen kunt laten? Dat is het thema van de debuutroman van Annemarie Haverkamp, De Achtste Dag. Haverkamp heeft zelf ook een zwaar gehandicapte zoon. Ze schrijft columns over hun leven. De Achtste Dag is nu genomineerd voor De Bronzen Uil.
Dennis Licht was zelf topatleet. Hij formeert, net als vorig jaar, een beginnersteam waarmee hij de Acht van Apeldoorn gaat lopen in februari. Hij komt naar de studio met twee vrouwen die de marathon afgelopen jaar liepen.
Acteur Chris Tates speelt in de nieuwe film De Brief van Sinterklaas, over een feestelijke intocht die wordt overschaduwd door een tekort aan pieten. De film is vanaf 9 oktober te zien in de bioscopen.

Programmapagina