Gelderland helpt

luister live radio

Gelderland helpt

Marèl van Steenbergen is in 2006 bij Omroep Gelderland begonnen als tv-verslaggever. Marèl presenteert elke week het succesvolle Bureau GLD, het opsporingsprogramma in samenwerking met politie en justitie. Door dat programma zijn al veel verdachten opgepakt en zaken opgelost.

Sinds 2016 is Marèl ook te horen op de radio bij Omroep Gelderland. Ze presenteert momenteel op zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur Gelderland Helpt. “Criminaliteit blijf ik interessant vinden. Dat ik via het radioprogramma Gelderland Helpt nu juist wat meer mensen op een totaal andere manier kan helpen, zie ik als een enorme verbreding van mijn werk,” reageert ze op deze nieuwe uitdaging.

Al op jonge leeftijd wist ze dat haar toekomst in de journalistiek ligt. Op 15-jarige leeftijd ging Marèl als vrijwilliger aan de slag bij de lokale omroep van Wageningen waar ze zich voornamelijk met radio presentatie bezighield.

Na de opleiding aan de School voor de Journalistiek in Zwolle begon ze bij de radiotak bij de regionale omroep RTV Utrecht. Eerst op de variaredactie en later op de nieuwsredactie. In 2006 maakte ze dus de overstap naar Omroep Gelderland.

Marèl woont met ‘2 kids en een toffe kerel’ in Huissen.