Café GLD

luister live radio

Café GLD

Samen met bardame Trees serveert Maarten Daam een cocktail van veel muziek, nieuws en gezelligheid. Ze spelen een muzikale variant op het oud-Hollandse kwartetspel én de kortste pubquiz van Nederland: de Café GLD Pubkwis. Met het antwoord op slechts één vraag (over onze provincie) is de officiële, ergonomisch en esthetisch verantwoorde Café GLD bierpul te winnen. Een parel in elke Gelderse servieskast!

Over Maarten Daam
Maarten wordt in 1973 geboren in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. In datzelfde ziekenhuis begint zijn radioloopbaan, bij de ziekenomroep Radio Radboud, als technicus van het kinderprogramma. Geen toeval; Maarten studeert op dat moment aan de Pabo. Jarenlang hobbyen bij verschillende lokale omroepen in Gelderland later, verruilt hij zijn werk als basisschoolleraar voor een baan bij het toenmalige radiostation Rebecca FM Classic Rock, waar hij de ochtendshow presenteert. Daarna is hij onder meer te horen op City FM, KX Radio en Keizerstad FM.

In 2010 begint Maarten bij Omroep Gelderland. Eerst als redacteur/verslaggever, later gaat hij ook nieuws lezen en radioprogramma's presenteren. In januari 2017 komt daar een nieuwe functie bij: uitbater in 'Café GLD' – zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur op Radio Gelderland.