75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

Omroep Gelderland heeft in samenwerking met het vfonds en Provincie Gelderland het online platform 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 opgericht. Het platform biedt Gelderlanders een plek voor herinneringen aan, en verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Over alledaagse dingen, hoop en vrees en de manier waarop mensen zich tijdens de oorlogsjaren staande hielden. Aan de hand van een wekelijks tv-serie, een eigen website en pagina’s op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter werken we toe naar de viering van 75 jaar bevrijding.

Tv-serie 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

Vanaf 25 maart gaat het nieuwe seizoen van de tv-serie 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 van start. Ditmaal staat de serie in het teken van de ‘erfenis’ van de oorlog. Hoe heeft de Tweede Wereldoorlog ons Nederlanders gevormd? Wat heeft bijna 75 jaar vrijheid ons gebracht? En hoe heeft de oorlog onze beeldvorming bepaald? Ook hierin vormen persoonlijke verhalen en herinneringen het uitgangspunt.

De nieuwe serie van 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 is vanaf 25 maart iedere maandag te zien vanaf 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken kan via Uitzending Gemist.

Heeft u een verhaal dat u met ons wilt delen? Dat kan via gelderland.75jaarvrijheid.nl of onze pagina’s op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Van verhalen en dagboeken tot films en foto’s; alles is meer dan welkom.