75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

75 jaar vrijheid

Omroep Gelderland heeft in samenwerking met het vfonds en Provincie Gelderland het online platform 75 jaar vrijheid opgericht. Het platform biedt Gelderlanders een plek voor herinneringen aan, en verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Over alledaagse dingen, hoop en vrees en de manier waarop mensen zich tijdens de oorlogsjaren staande hielden. Aan de hand van een eigen website en pagina’s op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter werken we toe naar de viering van 75 jaar bevrijding.

Heb jij een verhaal dat je met ons wilt delen? Dat kan via gelderland.75jaarvrijheid.nl of onze pagina’s op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Van verhalen en dagboeken tot films en foto’s; alles is meer dan welkom.

In het spoor van de bevrijders

Van 6 april tot en met 1 mei treedt Omroep Gelderland In het spoor van de bevrijders. Maandag tot en met donderdag besteden we elke dag aandacht aan een plaats die werd bevrijd 75 jaar geleden. Met verhalen en voorwerpen uit de oorlog gaan we terug naar de tijd van toen. De serie 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 6 april iedere werkdag om 17.35 uur te zien bij Omroep Gelderland. Kijk op gelderland.75jaarvrijheid.nl/route wanneer jouw woonplaats wordt uitgelicht.