Onze Veluwe

Campings die vollopen, fietsenmakers die overuren draaien en de stilte die ver te zoeken is. Het is zomer op de Veluwe! Het gebied is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. Maar wat betekent het toerisme voor de Veluwe? Een zomerseizoen lang volgde Omroep Gelderland het reilen en zeilen op 'Onze Veluwe'.

In de nieuwe, achtdelige serie Onze Veluwe vertellen we verhalen van bewoners, ondernemers en toeristen met één centrale vraag: Wat is de invloed van het toerisme op ‘onze’ Veluwe?

Al decennia lang vertoeven bezoekers uit binnen- en buitenland met veel plezier op de Veluwe. Per jaar vinden er miljoenen overnachtingen plaats en ook de vele dagjesmensen weten de fiets- en wandelpaden van het gebied prima te vinden. Maar wat betekent deze stroom van recreanten voor het natuurgebied? En hoe kijken bewoners en ondernemers uit de regio aan tegen dit massatoerisme?

De serie Onze Veluwe is vanaf 24 oktober elke donderdag om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Heb je een aflevering van Onze Veluwe gemist? Geen probleem. Terugkijken is mogelijk via Uitzending Gemist.