Nieuws

Met de limousine naar school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn

Voor de hele regio Midden Nederland breekt vandaag de langverwachte zomervakantie aan. Dat geldt in het bijzonder voor zes schoolverlaters van basisschool Het Kroonpad, een school voor speciaal onderwijs in Apeldoorn-Noord.
De kinderen hebben allemaal een beperking en moeten zich misschien nog wel harder dan andere kinderen inspannen om straks volwaardig te kunnen meedraaien in de maatschappij. De ouders van die zes zijn zo trots op hun kinderen dat ze er een speciale laatste schooldag van maken. 'Je hebt kinderen binnen zien komen in een rolstoel die door therapie nu kunnen lopen. En kinderen die aanvankelijk niet sprekend binnen kwamen en je nu de oren van het hoofd kletsen', vertelt Ellen van Hulzen van Het Kroonpad.
In alle vroegte zijn de zes scholieren naar het Omnisportcentrum gebracht om daarna met een limousine naar hun school te worden gechauffeerd. Daar aangekomen bleek een rode loper voor hen te zijn uitgerold en werden ze als sterren onthaald. 'Superleuk om in die limousine te zitten', zegt Luna. 'Een beetje gek wel op die rode loper dat iedereen dan voor je klapt en juicht.'
Aan het eind van de ochtend kwam de brandweer om een boog te spuiten als teken van afscheid, zoals ze dat ook doen voor bijvoorbeeld piloten die met pensioen gaan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!