Donderdag reikt gedeputeerde Conny Bieze de 750ste voucher uit op De Techniek Academie in Harderwijk. Het scholingsproject richt zich vooral op werkenden die zich willen omscholen. Ook werkzoekenden, jongeren zonder startkwalificatie en statushouders behoren tot de doelgroep.  

Er is 1,8 miljoen euro uitgetrokken voor het project. Dat geld is beschikbaar gesteld omdat drie van de vier bedrijven moeite hebben om geschoolde technici te vinden. Het project richt zich niet alleen tot mensen buiten de techniek, ook vakmensen van binnenuit worden via het project opgeleid voor de techniek van de toekomst.

'Structureel aanpakken'

Volgens Robert-Jan de Vries van het actieplan Levenlang Gelders Vakmanschap is dit plan 'slechts' een aanzet. 'We moeten in gezamenlijkheid kijken hoe we dit structureel gaan aanpakken voor de techniek. Techniek verbindt elkaar, techniek maakt alles mogelijk.' 

Robert-Jan de Vries op Radio Gelderland. De tekst gaat verder onder de audio. 

Mensen die deelnemen aan het scholingstraject kunnen aan het eind van de rit bijvoorbeeld aan de slag als lasser, assistent-loodgieter, assistent-elektricien of bijvoorbeeld als machine-operator. Na het scholingstraject kunnen de deelnemers veelal direct aan de slag bij het bedrijf waar ze hebben meegelopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!