Vliegtuigbom Schaarsbergen ontploft

ARNHEM - De vliegtuigbom die maandag in de bossen bij Schaarsbergen was gevonden, is woensdag kort na 13.00 uur tot ontploffing gebracht op voormalig vliegveld Deelen.

Aanvankelijk was het plan omde bom 's ochtends te laten ontploffen, maar dat werd uitgesteld.  Omdat op een zware explosie gerekend werd, moest eerst het hele gebied worden uitgekamd, om zeker te weten dat er tijdens de ontploffing geen mensen in de buurt zouden lopen.

De bom werd dinsdagavond al onschadelijk gemaakt. Het gaat om een Britse blindganger die afgelopen maandag door een wandelaar werd gevonden.

De politiehelikopter had een tijdelijke basis op in een weiland langs de Bakenbergseweg van de familie Van Loenen. Ze hadden de vaste bewoners, 20 pony's en paarden, tijdelijk op stal gezet (foto: Fam. Van Loenen) De politiehelikopter had een tijdelijke basis op in een weiland langs de Bakenbergseweg van de familie Van Loenen. Ze hadden de vaste bewoners, 20 pony's en paarden, tijdelijk op stal gezet (foto: Fam. Van Loenen)

Eerdere berichtgeving:   

Deel dit artikel: