Beeld Beatrix Rheden 'even fietsen'

RHEDEN - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het beeld van een fietsende koningin Beatrix gestolen vanaf de Posbank in Rheden.

Op de plek waar eerst het beeld 'Koningin op de Fiets' van de van oorsprong Arnhemse kunstenares Daphné du Barry stond, vond de beheerder van het paviljoen vanochtend een bord met de tekst 'Ik ben uit fietsen tot na de oliebollen."

Dat zou wijzen op een oudejaarsstunt. De vraag is hoe het beeld is weggehaald. De Posbank is vanwege de sneeuw en de ijzel afgesloten voor het verkeer.  Er heeft zich nog geen verantwoordelijke gemeld.

Dahpné du Barry reageert:

"Ongelofelijk!! Als het gaat om een fan van mijn werk ben ik geflatteerd. Als het gaat om een koningsgezinde persoon, die op onze Koningin verliefd is, kan ik het begrijpen. Als het een vandaal is, die bronzen beelden laat smelten voor de verkoop ben ik geschandaliseerd en zeer boos, want het is een unicum en technisch moeilijk te realiseren."

(foto boven artikel: Martin de jongh)

 

Het beeld vóór de diefstal. Het beeld vóór de diefstal.
Juni 2002: het beeld wordt onthuld. Zoals op de foto te zien is, is het een groot beeld dat je niet een-twee-drie meeneemt.  Juni 2002: het beeld wordt onthuld. Zoals op de foto te zien is, is het een groot beeld dat je niet een-twee-drie meeneemt.
Meer over dit onderwerp:
Rheden Cultuur Thuis in Gelderland
Deel dit artikel: