Nieuws

Pakketten met in totaal 10 kilo xtc-pillen onderschept, man en vrouw aangehouden

Drugs.
Drugs. © Pixabay
EDE - Een 39-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Ede zijn dinsdag aangehouden voor het versturen van tien kilo xtc-pillen en vijf kilo MDMA-kristallen. MDMA is de grondstof voor xtc. De twee verdachten werden aangehouden bij het doorzoeken van twee huizen in hun woonplaats.
Bij de zoekacties vond de politie verdovende middelen. De drugs werden in beslag genomen. Dat geldt ook voor meerdere digitale gegevensdragers.
Medewerkers van een speciaal team van de Landelijke Eenheid van de politie kwamen de verdachten op het spoor in een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleiding voor het onderzoek was de onderschepping van verschillende postpakketten met verdovende middelen door de Belgische douane.
De man en vrouw uit Ede worden verdacht van het versturen van de pakketten.

Maximaal twaalf jaar celstraf

Wanneer de verdachten worden veroordeeld, hangt hen een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar boven het hoofd. Dat is de maximale straf die staat 'op het buiten het grondgebied van Nederland brengen van verdovende middelen', zoals de politie het formuleert.
Het speciale team dat de aanhoudingen in Ede verrichtte, is het zogenoemde PIT-team, het Post Interventie Team. Een onderdeel van de politie dat zich bezighoudt met het opsporen van verdachten die post- en koeriersdiensten gebruiken om drugs de wereld over te sturen.