Lokaal

Alle kleding stichting Re-Free naar Limburg

Renate Brandsen
Renate Brandsen © Regio8
'S-HEERENBERG - Stichting Re-Free uit ’s-Heerenberg heeft alle kleding van de stichting gedoneerd aan mensen in Limburg. Afgelopen zaterdag zijn de kleren naar Maastricht gebracht.
“Ik werd getagd op Facebook onder een oproep om spullen in te zamelen voor Limburg”, vertelt Renate Brandsen Kaak, oprichtster van stichting Re-Free. “Ik dacht dit is precies waar de stichting voor staat en heb besloten om mee te helpen." Brandsen Kaak heeft contact gezocht met initiatiefneemster Marije en daarna het hele inzamelingspunt van Re-Free leeggehaald om te doneren. "Of het nou op de schappen ligt of dat ze het nu kunnen gebruiken in Limburg, dat vind ik gewoon net zo belangrijk. In twee dagen heb ik alles ingepakt, er staat bijna niks meer.”
De kleding is naar Maastricht gebracht en daar in schuren neergelegd. “Marije heeft de spullen zaterdagavond weggebracht, de hele bus zat vol", laat Brandsen Kaak weten. "Ik heb nu alleen kleding weggebracht, maar misschien hebben ze straks ook wel dekbedden, meubels of levensmiddelen nodig. Dat horen we van de groep die in Maastricht is. Zij geven ook updates over hoe ver ze zijn en hoeveel mensen er al geholpen zijn.”

Stichting Re-Free

De stichting Re-Free is een inzamelpunt met onder andere kleding, huishoudspullen, speelgoed en levensmiddelen legt de oprichtster uit: “Mensen kunnen de spullen hier gratis afgeven en komen ophalen. Alles gaat via Facebook, ze maken een afspraak en dan komen ze meestal op dinsdag of donderdag shoppen.”
Foto: Stichting Re-Free