Sport

NEC wint dankzij sterke as met 3-0 van RKC

Dirk Proper ziet uit naar zijn eerste derby
Dirk Proper ziet uit naar zijn eerste derby © Broer van den Boom
WEURT - NEC heeft de oefenwedstrijd tegen RKC met 3-0 gewonnen. Dat was vooral te danken aan de sterke as bij de Nijmegenaren.
Doelman Danny Vukovic toonde zich een betrouwbare sluitpost. Edgar Barreto heerste centraal achterin en op het middenveld deelden Lasse Schöne en Dirk Proper de lakens uit. Spits Ole Romeny kwam wat minder in het stuk voor, maar hij scoorde wel.
NEC wint van RKC in oefenwedstrijd
In het begin had NEC her nog moelijk, maar Vukovic keepte solide. De enige kans was voor Romeny, die voorlangs schoot. Na twintig minuten pakte NEC het initiatief over. Lasse Schöne strooide met passes en Proper raakte na een mooie aanval de paal.

Kopballen

De 1-0 viel uit een hoekschop. Cas Odenthal verlengde de bal en de kleinste man van het veld, Dirk Proper, knikte raak. Het tweede doelpunt was een kopbal van Romeny.
Dirk Proper viert zijn kopdoelpunt
Dirk Proper viert zijn kopdoelpunt © Omroep Gelderland
NEC wisselde daarna veelvuldig, maar bleef dankzij Barreto en Vukovic op de been. En na een fraaie kapbeweging zorgde Elayis Tavsan voor nummer drie. Bij de Nijmegenaren ontbraken Jonathan Okita, Magnus Mattsson, Mikkel Duelund, Mathias De Wolf en Rens van Eijden. De club is nog op zoek naar een spits en twee centrale verdedigers.
Trainer Rogier Meijer van NEC
Trainer Rogier Meijer van NEC © Omroep Gelderland