Nieuws

Megakermis in Arnhem trekt ruim 100.000 bezoekers

Frans Stuy, organisator van de Megakermis.
Frans Stuy, organisator van de Megakermis. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Megakermis bij stadion Gelredome is goed bezocht, zeggen de organisatoren. Op 30 juni ging het eerste grote evenement na de corona-versoepelingen open. Zondagavond om 23.00 uur gaat de Megakermis weer op slot.
"Het is heel erg leuk geweest en lekker druk. We zitten nu op zondagmiddag op meer dan 100.000 bezoekers", vertelt organisator Frans Stuy. De kermis wilde eigenlijk al op 26 juni open, maar dat kon toen niet vanwege de coronamaatregelen.
Na de opening, vier dagen later, heeft er alle dagen een karretje rond gereden met iemand die bezoekers op de anderhalve maatregelen wees. Ook werd het aantal bezoekers geteld bij de ingang en uitgang zodat er niet meer mensen dan was toegestaan op het terrein zouden zijn.
"We hebben wel gezien dat families bij elkaar lopen natuurlijk, maar ook dat mensen rekening met elkaar houden", aldus Stuy.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Megakermis in Arnhem trekt ruim 100.000 bezoekers

'Er stond echt wat'

"Wij komen zeker volgend jaar weer terug", zegt Frans. "Ik denk ook dat Arnhem volgend jaar de grootste kermis moet worden van Nederland en die potentie is er. De gemeente Arnhem moet trots zijn op deze kermis, want er stond echt wel wat. De beste kermis ooit."
Stuy is na tien dagen flink aanpoten wel een beetje moe, maar is nog steeds heel blij dat er weer kermis was na negen maanden coronamaatregelen.