Nieuws

Besmettingen lopen flink op na bezoek aan discotheken Radstake en City Lido

De horeca moet mogelijk om middernacht weer dicht.
De horeca moet mogelijk om middernacht weer dicht. © ANP (archief
HEELWEG - Steeds meer mensen testen positief na hun bezoek aan twee van de grootste discotheken van de Achterhoek. Bij een avondje Radstake hebben zeker 48 mensen corona opgelopen. Bij City Lido staat de teller op dertien besmettingen, meldt de GGD Noord- en Oost-Gelderland.
De GGD is nog druk bezig met bron- en contactonderzoek. Het gaat volgens een woordvoerder dus om een momentopname. "Het kan zijn dat nog niet alle testuitslagen binnen zijn."
De GGD kan niet zeggen hoeveel bezoekers van de twee discotheken in Heelweg en Groenlo getest zijn. Op de twee feesten afgelopen zaterdag kwamen honderden bezoekers op af.
"Mensen plannen zich in omdat ze klachten hebben, nadat ze de oproep hebben gezien of bijvoorbeeld omdat ze weten van een besmetting bij hun nauwe contacten", aldus de woordvoerder.

Horeca om middernacht dicht

City Lido heeft een streep gezet door de nieuwe feestavond van komende zaterdag. Mogelijk moet alle horeca de komende tijd om middernacht weer dicht. Het demissionaire kabinet denkt erover die maatregel vanavond al te laten ingaan, meldt de NOS.
Het kabinet maakt zich zorgen over de snelle toename van de besmettingen, ook omdat miljoenen mensen nog niet volledig zijn gevaccineerd. Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie. Dan worden de details van de aanscherpingen bekend.