Nieuws

Verdachten langer in de cel na aanslag op Peter R. de Vries

De plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten.
De plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten. © ANP
MAURIK - De twee verdachten van de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries blijven nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
De verdachten zijn Kamil Pawel E., een 35-jarige Pool uit Maurik, en de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. Laatstgenoemde, die opgroeide in Tiel, is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd.
De Vries (64) werd dinsdagavond neergeschoten in de buurt van het Leidseplein en ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Het laatste nieuws over zijn toestand is dat hij nog steeds voor zijn leven vecht.

Klemgereden

De politie reed de twee mannen nog dezelfde avond klem op de A4 bij Leidschendam en hield hen aan. Het duo zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.
Over veertien dagen kan bij zware verdenkingen een voorgeleiding volgen voor de raadkamer van de rechtbank. Die toetst en kan het voorarrest vervolgens met maximaal negentig dagen verlengen. Daarna moet een openbare zitting in de rechtbank volgen.
Zie ook: