Nieuws

'Verdachte aanslag op Peter R. de Vries is neef van kopstuk 'moordbende' Taghi'

De bloemenzee in Amsterdam groeit.
De bloemenzee in Amsterdam groeit. © ANP
TIEL - Er is een tweede opvallend verband tussen de moordaanslag op Peter R. de Vries en het eerdere onderzoek 26Koper naar een moordbende van Ridouan Taghi. Delano G., verdachte van de aanslag op De Vries, is een volle neef van Jaouad Joey W., hoofdverdachte uit die eerdere zaak.
Dat melden meerdere bronnen uit de directe omgeving van Delano G. waarmee De Telegraaf contact heeft gehad. Opsporingsbronnen bevestigen de familiaire band. Hier wordt in het onderzoek naar de aanslag op Peter R. de Vries nadrukkelijk naar gekeken.
Jaoud Joey W. werd in 2015 opgepakt in het onderzoek 26Koper naar de vondst van een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein en het voorbereiden van liquidaties. Hij werd door politie en OM beschouwd als de leider van de groep. Toen was Taghi nog niet in beeld. W. werd in hoger beroep veroordeeld tot dertien jaar cel en zit nog vast.
W., ook wel Boek genoemd in het milieu, komt uit Tiel. En dat is precies de plaats waar de dag na de aanslag op Peter R. de Vries een pand van verdachte Delano G. uit Rotterdam werd doorzocht.

Zie ook: