Nieuws

Celstraf geëist tegen 66-jarige Epenaar voor serie autobranden

Een van de brandstichtingen was in juli vorig jaar op de Haaksweide in Epe.
Een van de brandstichtingen was in juli vorig jaar op de Haaksweide in Epe. © Stefan Verkerk/News United
EPE - Een 66-jarige man uit Epe moet in de ogen van het Openbaar Ministerie (OM) zeker een jaar de cel in wegens een serie autobranden in zijn woonplaats. Tussen mei en september vorig jaar gingen daar elf auto's in vlammen op.
De Epenaar stond vrijdag terecht voor de rechtbank in Zutphen. De officier van justitie eiste een jaar cel, plus twee jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De branden zorgden volgens het OM voor grote maatschappelijke onrust.
De politie arresteerde de man op 1 september 2020. Hij bekende vijf branden, maar justitie houdt hem verantwoordelijk voor elf brandstichtingen. Zijn methode was steeds hetzelfde en de branden vonden plaats in dezelfde wijk en tot drie keer toe zelfs in dezelfde straat.
De branden braken bovendien steeds uit terwijl de man zijn honden uitliet. Zijn vrouw verklaarde bij de politie dat ze de brandweer altijd hoorde vlak nadat haar man de honden had uitgelaten, of als ze net in bed lagen.
Als het aan het OM ligt, ondergaat de 66-jarige ook een behandeling om herhaling te voorkomen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.