Nieuws

Onderzoek naar beruchte rotonde Doetinchem

Onderzoek naar beruchte rotonde Doetinchem
Onderzoek naar beruchte rotonde Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - In opdracht van de gemeente wordt een onderzoek uitgevoerd naar een beruchte rotonde op de Energieweg in Doetinchem. Twee weken geleden raakten er nog twee personen op een scooter gewond bij een aanrijding met een auto.
“Het wordt een uitgebreid onderzoek omdat wij eigenlijk geen echte misskleunen aan de rotonde kunnen ontdekken”, reageerde wethouder Rens Steintjes donderdagavond op vragen van de lokale VVD tijdens de raadsvergadering. Volgens de wethouder is de rotonde ingericht volgens de regelgeving, maar hij beaamt dat er regelmatig ongevallen plaatsvinden. Het onderzoek behelst een analyse van de locatie, waarbij onder meer camerabeelden worden gebruikt. Ook wordt het aantal fietsers en mogelijk sluipverkeer geteld.
Onder meer de Fietsersbond en ondernemersvereniging IG&D Doetinchem maken zich zorgen over de situatie. Twee mogelijke aanpassingen van de situatie zijn momenteel bij de gemeente neergelegd, het afsluiten van de Mercuriusstraat en een plan van de Fietsersbond om een aantal bruggen te realiseren. De ondernemersvereniging is momenteel bezig met een rondvraag bij aanliggende bedrijven om te kijken hoe zij tegenover de situatie staan. De resultaten hiervan worden na de zomer verwacht.
Foto: REGIO8