Nieuws

Niet alle discotheken open in de Achterhoek

Niet alle discotheken open in de Achterhoek
Niet alle discotheken open in de Achterhoek © REGIO8
DOETINCHEM - In Doetinchem hebben Club 22-24, Bar Moscow en Sequoia Bar & Dancing besloten de maanden juni en juli nog niet open te gaan. Dancing De Radstake uit Heelweg maakt zaterdagavond wel gebruik van de versoepelingen, waardoor onder meer discotheken en nachtclubs de deuren mogen openen bij het gebruik van toegangsbewijzen en coronatests.
"Het voelt voor ons nog niet comfortabel om met de huidige maatregelen de deuren te openen", laten de drie eerder genoemde nachtclubs uit Doetinchem weten via een gezamenlijk bericht op social media. "We gebruiken juli om na te denken over een eventuele opening in augustus." Discotheken en nachtclubs zijn sinds de eerste coronamaatregelen van maart 2020 gesloten. Vanaf zaterdag hoeven bezoekers geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden en is een vaste zitplek niet verplicht, zolang de horecagelegenheid werkt met toelatingstesten en entreebewijzen. Voor de drie Doetinchemse zaken is dat op dit moment nog geen optie: "We hopen op jullie begrip en zien jullie super graag snel terug!"
De Radstake opent na 65 weken dicht te zijn geweest zaterdag wel haar deuren. "Wat een feest, wat een fijn gevoel en wat hebben we met ons allen lang op dit moment moeten wachten!", schrijft de discotheek in een Facebookbericht. Bezoekers kunnen online een kaartje kopen voor het feest zaterdagavond, waar Feestnation optreedt. Wel is het verplicht om een negatief coronatestbewijs te laten zien bij de ingang. Deze test moet afgenomen zijn bij een testaanbieder die goedgekeurd is door de overheid en mag niet ouder dan veertig uur zijn.
City Lido
Ook bij City Lido uit Groenlo kan er weer gefeest worden zonder het houden van anderhalve meter afstand. "De Knaldrang is te merken", laat de dansclub weten via een bericht op Facebook. Binnen een dag was daar namelijk al meer dan 85% van de kaartverkoop verkocht.
Maatregelen cafe's verder versoepeld
Bijna alle beperkingen voor de horeca vervallen vanaf zaterdag. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. Een vaste zitplek blijft wel verplicht, evenals het houden van anderhalve meter afstand en van te voren moet er een registratie en gezondheidscheck worden ingevuld. Wel mogen horeca, binnen de geldende gemeentelijke regels, hun eigen openingstijden bepalen.
Foto: REGIO8 (archief)