Nieuws

Chaos op de weg door ongelukken, A2 naar Utrecht helemaal dicht

Het ongeluk met de Corvette van 1962 op de afrit van de A1.
Het ongeluk met de Corvette van 1962 op de afrit van de A1. © Luciano de Graaf
VOORTHUIZEN - Door meerdere ongelukken in onze provincie staat het woensdagochtend flink vast op de snelwegen. Onder meer op de A1 en A50 was het raak. De A2 in de richting van Utrecht is zelfs helemaal dicht.
Bij het ongeluk op de A2 zijn een vrachtwagen en personenauto betrokken. De vrachtwagen schoot door de middenberm en kwam bijna op de andere weghelft terecht. De politie doet nu onderzoek naar de toedracht.
Het verkeer staat vanaf knooppunt Deil helemaal vast. De weg blijft waarschijnlijk tot 14.00 uur dicht, meldt de ANWB.
Op de A1 schoot een auto van de afrit af ter hoogte van Apeldoorn-Zuid. Een oldtimer - een Corvette uit 1962 - schoot door nog onbekende oorzaak van de weg. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Uur vertraging

Eerder op de ochtend stond er al een kilometerslange file door een ongeluk met meerdere voertuigen op de A1 bij Barneveld. De linkerrijstrook in de richting van Amsterdam was een tijd lang afgesloten en de vertraging bedroeg volgens de ANWB meer dan een uur. Inmiddels is de weg weer vrij.
Ook op de A50 moesten weggebruikers rekening houden met vertraging. Daar lag na een ongeluk rommel op de weg bij afrit Schaarsbergen.