Nieuws

Brandweer Nunspeet krijgt gebak als bedankje voor hulp bij grote stalbrand

Gebak voor de brandweer
Gebak voor de brandweer © Brandweer Nunspeet
NUNSPEET - Als dank voor hun inzet heeft de eigenaar van de kalvermesterij in Elspeet gebak geregeld voor de brandweer in Nunspeet. Een gebaar wat door de brandweerlieden erg gewaardeerd wordt. Maandagavond, na afloop van wederom een oefening ‘natuurbrandbestrijding’, stond het lekkernijtje voor ze klaar.
De oefening begon met het ‘blusklaar maken’ van de brandweervoertuigen. Zo wordt in natuurgebieden de druk in de banden verlaagd (voor betere grip) en wordt de dakblussing geïnstalleerd.
Vervolgens komen tijdens een natuurbrandbestrijdingsoefening ook zaken aan de orde als coördinatie en onderlinge communicatie tussen de deelnemende brandweervoertuigen. Ook het vullen van de wagens is belangrijk met behulp van de grote ‘waterwagen’. Dit moet snel en gecoördineerd gebeuren zodat het blussen van een natuurbrand continu door kan gaan met voldoende water.
Bij de stalbrand vorige week kwamen 220 kalveren om het leven, 300 dieren zijn gered. Drie van de zeven schuren op het terrein aan de Oude Hof zijn afgebrand. Oorzaak was volgens de brandweer vermoedelijk de elektrische installatie.