Nieuws

Omschrijvingen lichamen in Waal komen overeen met Duitse meisjes

Politie na de vondst van het eerste meisje vrijdag bij Rossum.
Politie na de vondst van het eerste meisje vrijdag bij Rossum. © Bart Meesters.
GENDT - De kenmerken van de lichamen die rond het weekend zijn gevonden in de Waal bij Rossum en Gendt, komen volgens de Duitse politie overeen met die van twee Duitse meisjes die woensdag vermist raakten na een zwempartij bij Duisburg. Een DNA-test moet meer zekerheid geven, aldus de politie.
Drie Duitse meisjes zwommen woensdag bij Duisburg in de Rijn. Plotseling werden ze door de stroming onder water getrokken. Eén 17-jarig meisje werd uit het water gehaald, maar overleed later. De twee andere meisjes van 13 en 14 jaar oud verdwenen in het water.
Zondag spoelde een lichaam aan bij Gendt in de Betuwe en vrijdag werd een dode gevonden in de rivier bij Rossum. De Nederlandse politie kan maandag nog niet bevestigen of het inderdaad om de twee vermiste meisjes gaat. De resultaten van de DNA-test moeten binnen enkele dagen uitsluitsel geven.
Het is niet ongewoon dat lichamen uit Duitsland stroomafwaarts langs de oevers van de Waal in Nederland aanspoelen. De Duitse autoriteiten denken dat de lichamen van de twee meisjes ook meegevoerd zijn door de stroming in de rivier.
Rijkswaterstaat waarschuwt elke zomer tegen zwemmen in de grote rivieren. De stroming is daar veel te sterk en schepen kunnen zwemmers meezuigen.