Nieuws

Bewoners door noodweer getroffen flat kunnen voorlopig niet terug naar huis

De schade aan het appartementencomplex in Tiel.
De schade aan het appartementencomplex in Tiel. © Omroep Gelderland
TIEL - Het ziet er naar uit dat de bewoners van het appartementencomplex aan de Hertog Arnoldstraat in Tiel voorlopig nog niet naar huis kunnen. Door een microburst waaide vrijdag het dak van het complex. Twintig woningen werden ontruimd.
"Het was beangstigend", vertelt Rien van Lid, een van de bewoners. Hij woont op de derde verdieping van het vier verdieping tellende complex en is vrijdag in huis bezig als ineens een van de muren begint te trillen en zwaaien.
"Ik dacht dat de wand er uit zou vliegen, ben er nog tegen aan gaan staan om het tegen te houden. Stom, want het had zo op mij neer kunnen vallen", aldus Rien.
Hij heeft het dak niet zien wegwaaien, maar begreep wel dat er iets groots was gebeurd. "Het was kort maar heftig, het noodweer. Ik ben daarna op het balkon gaan staan en zag dat het dak op straat lag."
Als Rien weer naar binnen wil, kijkt hij omhoog en ziet dat hij in het trappenhuis geen dak meer boven zich heeft. "Je kon gewoon de lucht zien. Er was ook heel veel water in het trappenhuis."