Nieuws

Een uit de hand gelopen grap levert Frans Duijts zijn grootste hit op

Zanger Frans Duijts.
Zanger Frans Duijts. © ANP
TIEL - "Hé ouwe, kun je naar de studio komen? Ik denk dat ik iets leuks heb." Dit berichtje kreeg volkszanger Frans Duijts ruim een jaar geleden van rapper Donnie. Dat 'iets leuks' resulteerde in Frans Duits, een nummer dat deze week werd bekroond met een gouden plaat.
Dat houdt in dat de track 8,6 miljoen keer is gestreamd. Inmiddels staat de teller al op 9,4 miljoen streams. "De afgelopen dagen zien we dat het nummer weer veel vaker wordt geluisterd. We hadden echt nooit kunnen denken dat het zo'n grote hit zou worden."
Voor wie het nummer nog niet kent... De tekst gaat verder onder de video.
Frans Duits lag bijna een jaar op de plank. "Vlak voor corona uitbrak, heb ik het nummer met Donnie opgenomen. We vonden het op dat moment niet het juiste moment om het uit te brengen. Een paar maanden geleden dachten we: laten we het nu uitbrengen en we kijken wel wat het doet."

De Leeuwendans

Het werd dus een immens succes. Sterker nog: naast een gouden plaat is er nu ook een nieuwe versie van het nummer op de markt. "We hebben in opdracht van Bol.com er een oranjekraker van gemaakt, De Leeuwendans." Bij dat nummer zit een grappige clip, waarin de inwoner van Tiel onder meer te zien is als kaasblokje en advocaatje.
Bekijk De Leeuwendans. De tekst gaat daaronder verder.
De samenwerking tussen de volkszanger en rapper is niet echt een voor de hand liggende, erkent Duijts zelf ook. "Ik heb Donnie vijf, zes jaar leren kennen op een hardstylefeest. Het is een leuke gast en we hadden een klik." Het levert Duijts zijn grootste hit ooit op. "Ik ben echt heel tevreden op het moment."