Nieuws

'Dit is waarop we wachtten', uitgaansgelegenheden open

Wouter Janssen van Sportsbar 't Huys.
Wouter Janssen van Sportsbar 't Huys. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Alle uitgaansmogelijkheden mogen vanaf 26 juni weer open op de gebruikelijke tijden, en met een coronatoegangsbewijs zelfs zonder beperkingen. De coronapersconferentie van gisteravond heeft een hoop versoepelingen opgeleverd. Horecabazen in Arnhem zijn maar wat blij het verrassende nieuws. Toch moet er nog een hoop gebeuren.
Het was gisteravond een spannende avond. Het kabinet kondigde verruimingen aan voor de horeca. Een sector die voor een groot gedeelte nog helemaal stilligt door de coronamaatregelen. Wouter Janssen van Sportsbar 't Huys aan de Korenmarkt is blij. "Als ik het goed begrepen heb, mogen we de grote zaal weer open doen. Dit is waar we op gewacht hebben. Eindelijk."
Khalid Oubaha, eigenaar van meerdere horecazaken is ook blij met het nieuws, maar heeft wel een probleem. "Er is een enorm personeelstekort. Als al mijn zaken openzijn, werkt er 150 man. Op dit moment komen wij nog 60 à 70 man tekort."
Daarnaast moeten de zaken van de twee heren nog gebruiksklaar gemaakt worden komende week, dat wordt hard doorwerken, maar mag de pret niet drukken. "Hierom hebben we toch een beetje voor dit vak gekozen", zegt Janssen, "om van alles te verzinnen op het laatste moment."
Bekijk hier onze reportage:
Nachtclubs en cafés weer open