Nieuws

Rheden en Rozendaal de hei op over drukke Posbank

Rheden vraagt inwoners mee te denken over de toekomst van de Veluwezoom.
Rheden vraagt inwoners mee te denken over de toekomst van de Veluwezoom. © Studio Rheden
RHEDEN - De gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten werken aan een toekomstplan voor nationaal park Veluwezoom. Hierin komen onderwerpen, schrijft Studio Rheden, als verkeersdrukte, leefbaarheid en natuurwaarden aan de orde. Bezoekers en bewoners kunnen de komende tijd hun mening geven.
De Posbank en omgeving wordt druk bezocht. Soms wordt het te druk en dat is volgens de gemeente Rheden schadelijk voor mens en natuur. Die vindt maatregelen nodig, bijvoorbeeld door het recreatief gebruik te spreiden en de Posbank beter te verbinden met de dorpen en het IJsseldal.
Ook wordt aan betaald parkeren gedacht.

Meedoen aan enquête

De gemeenten Rheden, Rozendaal en Natuurmonumenten willen bewoners en recreanten betrekken bij de toekomstplannen. Het is daarom mogelijk om een enquête in te vullen en ideeën aan te dragen.
Daarnaast worden deze en volgende maand werksessies georganiseerd voor diverse belanghebbenden. Alle inbreng helpt mee om goede toekomstplannen te maken voor de Veluwezoom, zeggen de initiatiefnemers. Eind juli wordt de uitslag bekendgemaakt.

'Al jaren discussies over overlast'

Wethouder Ronald Haverkamp van Rheden: "De overlast op en rond de Posbank zorgt al jarenlang voor stevige discussies. Ik ben blij dat we nu samen met belanghebbenden plannen gaan maken die gaan zorgen voor een betere balans tussen natuur, recreatie en bereikbaarheid in dit waardevolle gebied."