Nieuws

Het Instagrammuseum begon als een grapje, maar opent nu echt

© Omroep Gelderland
ELST - Een museum waar je zelf je kunstwerken maakt: het kan in Akwart in Elst, dat dit weekend de deuren heeft geopend. In de zogenoemde 'Instagram Experience', een initiatief van het gezin van Rob Smit en Anneke in ’t Zandt, staan kleurrijke kamers voor de mooiste foto's.
Het Instagrammuseum in Elst is de eerste in zijn soort in Gelderland, zegt eigenaar Rob. "Wij hebben het zelf voor het eerst gezien in Amsterdam met onze kinderen. Ze zeiden tegen ons 'waarom hebben wij zoiets niet in de buurt?' Dus zo is het balletje gaan rollen."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Instagrammuseum begon als grapje, maar maar opent nu echt

Grapje

Wat begon als een grapje, werd langzamerhand steeds serieuzer. Samen met zijn vrouw Anneke en hun vier kinderen Kim, Joël, Wouter en Tijmen brachten ze de kamers zelf tot leven, van een levensgrote piano tot een onderwaterwereld.
De naam Akwart is een samenstelling van de voorletters van de gezinsleden en tegelijkertijd een woordspeling op het Engelse woord awkward, dat 'een beetje raar' betekent, zegt Rob. "En dat past wel bij het museum."

Glimlach

Anneke geeft, naast het net geopende museum, les op een basisschool in Arnhem. Rob heeft al 25 jaar een administratiekantoor. "Daar komen mensen meestal niet met vele enthousiasme binnen. Ik wilde wel eens iets doen waar mensen blij van worden. Dat ze met een glimlach weer naar huis gaan."