Nieuws

Kayleigh (18) wint missverkiezing in Frankrijk

Kayleigh Gordijn (18) wint Miss Corrèze 2021.
Kayleigh Gordijn (18) wint Miss Corrèze 2021. © privéfoto
DEIL - Frenk Gordijn is apetrots. Zijn kleindochter Kayleigh Gordijn is in Frankrijk verkozen tot Miss Corrèze 2021. De 18-jarige oud-inwoner van Deil werd gekozen uit negen andere kandidaten. "Het is geweldig!"
Frenk woont sinds 2016 met zijn vrouw in Vigeois. Zoon Dennis emigreerde met zijn gezin twee jaar eerder al naar Frankrijk.
"Ik heb vier prachtige kleindochters, maar er is er nu eentje uitgesprongen. En dat is Kayleigh", vertel Gordijn. "De Miss Corrèze-verkiezing. En dat is niets niks. Het is een groot iets hier in de regio."

'Kans op Miss France'

Nu de Gelderse de missverkiezing heeft gewonnen gaat ze door naar een nieuwe ronde: Miss Limousin. "Ze maakt zelfs kans op deelname aan Miss Frankrijk", zegt Frenk - die zelf 62 jaar in Beesd woonde - trots. "Een man van de organisatie sprak met mijn zoon en die zei: reken maar op Parijs."
Tekst gaat verder onder de foto.
Winnares Miss Corrèze Kayleigh Gordijn bij een Frans radiostation.
Winnares Miss Corrèze Kayleigh Gordijn bij een Frans radiostation. © privéfoto
"Ze heeft nog nooit eerder meegedaan aan een missverkiezing. Ze is wel eerder al eens gevraagd door mensen in het dorp, maar toen was ze nog te jong. Ik denk dat ze al wel in de gaten gehouden werd. Kayleigh beloofde om erover na te denken als ze 18 was", vertelt opa Gordijn. "Afgelopen vrijdag was dan de finale en het was schitterend."
Frank van Dijk sprak op Radio Gelderland met Frenk Gordijn: