Nieuws

Overeenkomst getekend voor nieuw bouwdeel St Jansdal Harderwijk

St. Jansdal samen met de deelnemende partijen
St. Jansdal samen met de deelnemende partijen © St. Jansdal Harderwijk
HARDERWIJK - Het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk heeft voor een bouw van een ziekenhuisvleugel een bouwteamovereenkomst getekend voor bouwdeel Zuid in Harderwijk. In het contract staan de afspraken die worden gemaakt tussen de deelnemende partijen.
Anita van der Haar, manager bouw en huisvesting St Jansdal, zegt erg dankbaar te zijn dat ze samen met de bouwteampartners op volle kracht vooruit kunnen gaan met de bouw van ‘Zuid’. De bouw van deze ziekenhuisvleugel is een enorme kwaliteitsimpuls voor het ziekenhuisgebouw. Direct na de bouw van ziekenhuisvleugel Zuid gaat er gestart worden met de renovatie van het beddenhuis.
In de nieuwe vleugel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten.
Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Dit betekent dat de andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren.
Naar verwachting gaat in het najaar van 2021 de schop de grond in voor Bouwdeel Zuid.