Nieuws

'Ik ben heel teleurgesteld en verdrietig', Estavana Polman haakt af voor Olympische Spelen

Estavana Polman in actie tijdens een eerdere interland.
Estavana Polman in actie tijdens een eerdere interland. © ANP
ARNHEM - Handbalster Estavana Polman gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Tokio. De Arnhemse heeft dat besloten na zorgvuldig overleg met haar artsen. Polman kampt al langere tijd met knieklachten, nadat ze in juli vorig jaar de kruisband in haar rechterknie afscheurde.
In de periode die voor haar ligt zal Polman een chirurgische ingreep ondergaan om haar knie te laten genezen. Daarna wacht een hersteltraject.
"Op dit moment ben ik heel teleurgesteld en verdrietig, maar ik geloof wel dat dit uiteindelijk de verstandigste beslissing is voor mijn gezondheid", laat Polman weten via Instagram. "Hopelijk kan ik daarna mijn carrière weer met plezier vervolgen."

'Geef mij geen 2 procent'

Polman zei drie weken geleden al dat de arts haar bijzonder weinig kans gaf snel te herstellen: 2 procent. Toch wilde Polman de strijd niet opgeven, zei ze toen stellig. "Geef mij geen 2 procent, want dan ga ik er vol voor", sprak ze daarbij.
Kijk het interview met Polman terug. De tekst gaat daaronder verder.
Race tegen de klok voor Estavana Polman: 'Alleen naar Tokio als ik een toegevoegde waarde ben'
In 2019 werd Polman op het WK nog verkozen tot beste speelster. Ze stond op de lijst met 22 handbalsters in de voorlopige selectie voor Tokio, van wie er sowieso nog acht zouden afvallen.